Oprema za određivanje kakvoće škroba

Odredite cjelokupni proces želatinizacije različitih vrsta škrobova

Njemačka tvrtka Brabender u svom programu nudi i opremu za određivanje viskoziteta

škroba i proizvoda koji sadrže škrob. Instrument mjeri prirodni (čisti) škrob – pšenični,

kukuruzni, krumpirov i rižin škrob, kao i sve vrste modificiranog škroba. Mjerenje vrši pouzdano i ponovljivo, te daje kompletan profil reoloških svojstava vaših proizvoda:

▫   Sljepljujuća i želirajuća svojstva škroba i proizvoda koji sadrže škrob

▫   Viskozitet u toplom i hladnom

▫   Stabilnost ugušćivača ili vezivnih sredstava

▫   Kiselinska stabilnost škroba

▫   Ispitivanje ekstrudata

▫   Mjerenje industrijskog škroba

▫   Mjerenje tekućina, suspenzija, pasta

▫   Mjerenje enzimske aktivnosti brašna

Iz dobivenog viskozigrama se mogu očitati točke početka, maksimuma i temperature sljepljivanja, kao i viskozitet tijekom održavanja temperature te na kraju hlađenja.

Uz već dobro poznate uređaje, novitet u Brabender programu je ViscoQuick, koji za manje od 10 minuta provede želatinizaciju škroba, a svoju primjenu nalazi i u mjerenju viskoznosti gotovih proizvoda kao što su kreme, pudinzi, umaci, paste i sl.

  • Micro Visco-Amylo-Graph
  • Viscograph-E
  • ViscoQuick

Proizvođači

images/proizvodjaci/brabender.jpg#joomlaImage://local-images/proizvodjaci/brabender.jpg?width=300&height=150